Liofilizacja od kuchni

Liofilizacja - co to i do czego służy?

Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności, dzięki niej produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd oraz pełną wartość odżywczą. To proces polegający na usuwaniu wody z mrożonego produkty na drodze sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego.

A jakie są zalety procesu liofilizacji?

Produkty liofilizowane w ok 90% zachowują swoje pierwotne właściwości odżywcze

Liofilizacja usuwa 98% wody, dzięki czemu może być przechowywana nawet kilka lat, bez potrzeby zastosowania środków konserwujących

Proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne

Liofilizaty są bardzo lekkie, dzięki czemu idealnie nadają się w podróży

Zamów liofilizowane produkty

Liofilizujemy na zamówienie

W swojej ofercie mamy również usługę liofilizacji dostarczonych surowców przez klienta, jak również na zamówienie. Liofilizujemy owoce, warzywa, zioła, a nawet jogurt. Ofertujemy szybki termin realizacji, już od 10 kg surowca. Zapraszamy do współpracy.

  • Szybka Realizacja

  • Atrakcyjne Ceny

goji choice

Goji Choice – produkty z liofilizowaną jagodą goji

Firma Coactum stworzyła markę Goji Choice w ofercie której ma ketchup z dodatkiem liofilizowanej jagody goji i samą jagodę. Można je znaleźć w wybranych sklepach i platformie Lokalny Rolnik oraz zamówić bezpośrednio poprzez nasze biuro.